понеделник, 12 юли 2010 г.

Пари & банки



Валутата е датски крони ( DKK ). Дания не е член на еврозоната , а датските магазини не са задължени да приемат плащания в евро. Много магазини приемат еврото обаче .


Банки
Датско гражданство, не се изисква за откриване на сметка в банка в Дания. Банките нямат право да откажат да ви приемат като клиент , защото не сте с датско гражданство.

Работно време
Банките обикновено работят от 10 ч. до 16:00 в понеделник , вторник , сряда и петък , и най-отворените в четвъртък от 10 ч. до 5,30 или 18:00 Много банки са банкомати за използване с Dankort и кредитни карти.

Разплащателни карти
Ако банката установи финансовата ви ситуация като задоволителна , можете да получите Dankort . Картата може да се използва за плащане в абсолютно всички места

2 коментара:

Анонимен каза...

bih iskal da popitam.. v momenta rabotq v daniq i iskam da si otvorq smetka kakvo se iziskva tai kato nqmam jalta knijka tuk i si rabotq obache

Mila каза...

За отваряне на банкова сметка са ти нужни : трудов договор, такс карта и 300 крони.Ако отвориш в Nordea open таксата се взима след първия превод. В Danske bank плащаш веднага.Сметка се отваря за 2 часа.Не ти е необходима жълта карта за отваряне на акаунт.