понеделник, 12 юли 2010 г.

Данъчна карта

Когато работите в Дания трябва да имате карта с данък. Хората с ограничени както и пълна данъчна тежест имат данъчни предоставени карти, така че работодателите могат да приспадат данъци от заплатата. Ако служителят не разполага с карта данък от данъчната администрация , работодателят трябва да приспадне 60% данък от заплатата , без обезщетение .

Данъчната карта се получава от данъчния център . Вашият работодател ще Ви помогне с формалностите . Като чуждестранен служител , трябва да направите лично проучване в данъчния център и да има документ за самоличност със себе си. Вие трябва да носите :

•доказателство за датата на раждане
•снимка за идентификация ( например паспорт)
•трудов договор с информация за заплатите
•документация за съпруг в родината , ако е приложимо.
Вие също се нуждаят от " "за" - Konto "( Лесен профил) в банката, за да бъдат използвани за заплати и плащания на надвнесен данък.

Отнема известно време от седмица- до два месеца - за да получите данъчния си карта . През този период вие сте длъжни да плащат до 60 % от заплатата си в данъци. Този висок процент ще бъде приспадната по-късно . Все пак трябва да се направи споразумение с работодателя си , дистрибутор , за да ви даде аванс да ви помогнат през този първи период.

Няма коментари: